Traditioneel parket | Deckers Marc - Antwerpen

Traditioneel parket - wat is het;


Traditioneel parket wordt al vele generaties lang geplaatst en heeft zijn kwaliteit al meer dan bewezen. Wat is er zo uniek aan traditioneel parket? Bij de plaatsing van traditioneel parket maken wij steeds gebruik van een ondervloer. Ofwel is dit een eik mozaïek of een multiplex ondervloer. Het zal altijd ter plaatste bekeken moeten worden wat het best is voor uw traditioneel parket te plaatsen. De ondervloer wordt steeds vastgelijmd op de chape en daar wordt uw massieve parket op geplaatst.


De ondervloer heeft een dikte van circa 8mm. Op deze ondervloer plaatst men dan de massieve parket van 10 mm dik. Het geheel ondervloer en massieve parket vormt het traditioneel parket. De dikte van traditioneel parket in het geheel is circa 19mm, 0.5mm voor de lijm waarmee de ondervloer bevestigd wordt op de chape en 0.5mm waarmee de massieve parket vastgelijmd en vernageld wordt op de ondervloer. De massieve parket wordt steeds verlijmd met een polymeer-lijm. Deze lijm is zeer sterk maar ook zeer flexibel. Hierdoor wordt het uitzetten en het krimpen van de massieve parket gedeeltelijk mee opgevangen. De polymeer-lijm is uitermate geschikt voor het plaatsen van traditioneel parket op vloerverwarming.


Traditioneel parket - ons aanbod;


Er zijn bij Deckers Marc c.v.b.a verschillende houtsoorten te verkrijgen voor traditioneel parket zoals: Eik, afromosia, afzelia, jatoba, kambala, merbau, teak, wengé enzovoort (en ook verouderde parketten).


traditioneel parket traditioneel parket

U beslist zelf, in samenspraak met onze verkoper in onze toonzaal te Kalmthout - Antwerpen -, over de breedte (9 – 18cm) van uw parket om zo uw uniek karakter te verkrijgen. Het is mogelijk uw traditioneel parket te plaatsen met zowel vaste als wisselende breedte om uw gewild karakter nogmaals te benadrukken.


U kan kiezen tussen een massieve parket met of zonder schuine kant afwerking. Kiest u voor massieve parket met schuine kant afwerking krijgt u, zoals op de rechter foto (traditioneel teak), een duidelijk beeld van de planken op zich. Een duidelijk voordeel aan een schuine kant is, dat u de naden bij het krimpen van de parket veel minder zal zien. Dit is omdat er reeds een V-groef aanwezig is en het dus minder opvalt dat uw parket minimaal krimpt. Wanneer het geplaatst wordt zonder schuine kant krijgt u, zoals op de linker foto (traditioneel eik), een vlakker beeld zonder echte plankvorming. De massieve parket lijkt daardoor dus 1 geheel te vormen.


Traditioneel parket - afwerking;


Traditioneel parket zal altijd ter plaatsen geschuurd en afgewerkt worden om een goed resultaat te verkrijgen. Het schuren zorgt ervoor dat uw massieve parket mooi vlak zal liggen in de hele ruimte zodat de olie of water gedragen vernis mooi tot hun recht zal komen.


Massieve parket wordt afgewerkt met olie in verschillende kleuren (wit, grijs, naturel, bruin, zwart) of met water gedragen vernis. Hoe uw parket afgewerkt wordt bepaalt dus mee de kleur en de stijl van uw parket. U zal bij ons in de toonzaal geholpen worden bij het maken van de keuzes zodat de stijl die u begeert nog meer tot uiting zal komen.
Als u kiest voor afwerking met olie kan u na 2 dagen uw massieve parket al bewandelen en volledig gebruiken. Dat is uitzonderlijk snel, maar dit is mogelijk omdat wij een 2 componenten olie gebruiken en deze droogt zeer snel en geeft een beter resultaat.
Als u kiest voor water gedragen vernis kan u uw massieve parket pas in gebruik nemen na 4 dagen.


Na het plaatsen van de vloer worden de plinten geplaatst. Deze kan u verkrijgen in dezelfde houtsoort als de vloer. Als variant kan u ook plinten nemen die geschilderd worden met de kleur van de muur. Uw vloer zal met dit laatste beter tot zijn recht komen omdat je dan geen zogenaamd "bak-effect" creeërt.


Traditioneel parket - referenties;


Bij ons in de toonzaal zijn stalen traditioneel parket tentoongesteld. Op aanvraag kan er ook een bezoek gebracht worden aan onze klanten, in de provincie Antwerpen, waar u een geplaatst traditioneel parket kan zien. Elke vloer die u vindt op de foto's kan u in Antwerpen en omstreken bezichtigen. In onze toonzaal te Kalmthout - Antwerpen - zijn ook prachtige traditioneel, verouderde vloeren te bezichtigen.